JULES VERNE - siaren


Välkommen!
I ett arbete inom Svenskan fick vi i uppgift att studera en författare. Det visade sig att det helst skulle vara en svensk författare men jag fick tillslut ta Jules Verne som för mig är väldigt intressant.
Här kan du läsa om Jules Verne, vem han var och hur han var. Läs om hans liv, från barndomen fram till början av 1900-talet, hans död.
Klicka på de olika rubrikerna här till höger...
Finns det något som du vill säga mig? Tycker du om sidan eller är det bara en samling med skit? Vad skulle kunna förbättras?
Maila mig eller skriv i min gästbok.Det kanske är bäst att förklara vad som finns bakom de huvudrubriker som jag satt upp här till höger:
Biografi
Här läser Du om Jules Vernes liv. Hur han växte upp och hur han tillbringade sitt liv.
Bibliografi
Bakom dessa murar hittar Du alla de böcker som Jules skrev. Nästan i alla fall. Vilket år de kom ut i Frankrike och vilket år de som översatts till Svenska utkom.
Bilder
Hur såg han ut? De säger att han påminde om Jultomten, men är det bara en skröna? Avgör själv och skriv i gästboken vad Du tycker.
Bokrecentioner
Själv har jag naturligtvis läst ett par böcker av Verne. Vill Du veta vad de handlar om och om de är värt mödan att läsa dem. Läs mina recentioner.
Länkar
Kan inte missuppfattas. Här hittar du Jules Verne länkar.
Siaren? Vad förutsåg han?
Jules hade en livlig fantasi och i hans böcker beskrivs olika fantasimonster och uppfinnigar. Men många uppgifter stämmer. Han beskrev saker som inte fanns på den tiden med som senare kom fram. Läs mer om det här.
Övrigt
Fakta som inte stämmer in på de andra rubrikerna. Jag vet inte riktig vad som ska finnas här men det ser jag väl senare.
Var hittade jag fakta?
Du kanske tror att jag bara kopierat en annan sida från Internet? Om det är så vill jag bara säga att det är fel. Om det hjälper lite så kan Du läsa om var jag hittat fakta. Jag kan erkänna att det mesta utav faktan kommer från samma bok. Men varför inte använda den mycket när den är full utan fakta?
Gästbok
Svara på mina frågor. Berätta vad Du tycker om sidan eller skriv helt enkelt bara något.
Maila mig
Har Du något privat att säga som Du tycker att bara jag ska få läsa? Skicka då ett mail till min skola.

Allmänt
När du klickat in dig på en av mina delsidor kommer det fram flera alternativ till höger under huvudrubrikerna. De behövs kanske inte men underlätter för dig.

Vad finns på min sida?

- Biografi
- Bibliografi
- Bilder
- Bokrecentioner
- Länkar
- Siaren? Vad förutsåg han?
- Övrigt
- Var hittade jag fakta?
- Gästbok
- Maila mig


[ tillbaka till våran hemsida ]Denna sida har besökta av


Sedan den 21/3 -99

© Patrik Hörnfeldt 1999