Figurer i Fantomen

Här är några av figurerna som förekommer i serierna. Alla med en bild och lite kort information.


Diana


DianaFantomens fru Diana som jobbar på FN - högkvarteret i New York. Hon är OS - guldmedaljör i simmhopp. Hon gifte sig med Fantomen 1977 i de djupa skogarna. Tillsammans har de fått två barn (se nedan).


Kit och Heloise


Kit och Heloise

Fantomens och Dianas tvillingbarn Kit och Heloise. Kit är döpt efter sin far och Helosie efter den sjunde Fantomens fru. En av dem (troligen Kit) kommer så småningom att bli den 22:e Fantomen.


Hero och Devil


Hero och DevilFantomens häst Hero är troligen den snabbaste och klokaste hästen i världen. Bergsvargen Devil är Fantomens trogne vapendragare i vått och torrt. Fantomen tog hand om honom när hans mor dog, så Devil hjälper Fantomen så ofta han kan.
Guran

GuranBandarernas hövding Guran är en av Fantomens bästa polare. Han hjälper ofta Fantomen, antingen ensam eller med hjälp av stammen. I den nuvarande Fantomens ungdom var det Guran som b l a var med honom i USA och tog hand om honom och gav goda råd när det behövdes.Lamanda Luaga

Lamanda Luaga

Bengalis förste president Lamanda Luaga som är läkare till yrket. Han är en av de få som vet Fantomens "rätta identitet". Fantomen och Luaga är nära vänner.Moz

Moz
Den gamle mannen Moz är bandarernas historieberättare. Trots att han varken kan läsa eller skriva kan han alla berättelser in i minsta detalj som någon gång har cirkulerat i stammen. Det är till Moz Fantomen vänder sig när han behöver veta något som inte står i någon krönika.
© Per Johansson   1999     E-mail    http://surf.to/kville